Kliknij, aby skopiować

Kremowanie miodu

Pokazano 1-35 z 35 pozycji

Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji. Aby uzyskać delikatną konsystencję, niezbędne jest przeprowadzenie procesu kremowania miodu. W ten sposób uzyskamy delikatną strukturę wyrobu, a miód nie straci swoich cennych właściwości odżywczych. W szerokim asortymencie naszych produktów godne polecenia są urządzenia do kremowania miodu oraz urządzenia do rozpuszczania miodu. Z ich pomocą skrystalizowany miód osiągnie konsystencję, która pozwala na łatwe rozsmarowywanie.

Urządzenia do kremowania miodu

Oferowane przez nas kremownice do miodu różnią się między sobą pojemnością oraz mocą, dzięki czemu każdy pszczelarz może wybrać najbardziej odpowiednie urządzenie dla siebie. Kremowanie miodu za pomocą tego typu urządzeń jest procesem niezwykle prostym. Polega on na zaszczepieniu miodu płynnego miodem skrystalizowanym i ścieraniu się kryształków miodu przy małej prędkości obrotowej. W naszym asortymencie dostępne są zarówno małe kremownice do miodu o pojemności 50 l, a także duże urządzenia do kremowania miodu 600 L

FAQ

Czym jest miód kremowany?

Miód kremowany to miód naturalny, który został jedynie poddany procesowi krystalizacji, aby uzyskać kremową, gładką konsystencję. Jest łatwiejszy do rozsmarowania i nie skapuje, co czyni go idealnym do kanapek, naleśników i innych potraw. Taki miód zyskuje coraz większą popularność wśród klientów. Szczególnie smakuje dzieciom. Sprzedawany jest najczęściej w wyższej cenie niż miód o normalnej konsystencji. Do miodu kremowanego można dodać np. liofilizowane owoce lub kakao.

1

Jak działa urządzenie do kremowania miodu?

Urządzenie do kremowania miodu miesza miód powoli i delikatnie przez dłuższy czas, co powoduje tworzenie się drobnych kryształków. Te kryształki nadają miodowi kremową konsystencję bez zmiany jego smaku lub właściwości.

1

Czy miód kremowany krystalizuje?

Tak, miód kremowany ostatecznie skrystalizuje, ale proces ten trwa znacznie dłużej niż w przypadku zwykłego miodu. Dzieje się tak, ponieważ proces kremowania tworzy drobniejsze kryształki, które wolniej się łączą.

1
Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.