Kremowanie miodu

Pokazano 1-36 z 36 pozycji

Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji. Aby uzyskać delikatną konsystencję, niezbędne jest przeprowadzenie procesu kremowania miodu. W ten sposób uzyskamy delikatną strukturę wyrobu, a miód nie straci swoich cennych właściwości odżywczych. W szerokim asortymencie naszych produktów godne polecenia są urządzenia do kremowania miodu oraz urządzenia do rozpuszczania miodu. Z ich pomocą skrystalizowany miód osiągnie konsystencję, która pozwala na łatwe rozsmarowywanie.

Urządzenia do kremowania miodu

Oferowane przez nas kremownice do miodu różnią się między sobą pojemnością oraz mocą, dzięki czemu każdy pszczelarz może wybrać najbardziej odpowiednie urządzenie dla siebie. Kremowanie miodu za pomocą tego typu urządzeń jest procesem niezwykle prostym. Polega on na zaszczepieniu miodu płynnego miodem skrystalizowanym i ścieraniu się kryształków miodu przy małej prędkości obrotowej. W naszym asortymencie dostępne są zarówno małe kremownice do miodu o pojemności 50 l, a także duże urządzenia do kremowania miodu 600 L

Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.