Filtrowanie miodu

Pokazano 1-7 z 7 pozycji

Oczyszczanie miodu za pomocą sit i filtrów do miodu

Podczas pozyskiwania miodu każdy pszczelarz stara się, aby wytwarzane przez niego produkty były najwyższej jakości. Samo wirowanie nie jest wystarczające. Głównym zadaniem miodarki jest wydobycie płynnego miodu z plastra i tym samym oddzielenie go od wosku. Należy jednak pamiętać, że aby produkt był kompletny i gotowy do spożycia, należy go przefiltrować przez sito, co pozwala na ostateczne oczyszczenie miodu przed jego dystrybucją. Doskonałym rozwiązaniem jest zastosowanie sit poziomych lub filtrów LYSON. 

Budowa sita poziomego do miodu

Całe urządzenie wykonane jest z kwasoodpornej stali nierdzewnej, co znacznie przyczynia się do jego trwałości urządzenia podczas obróbki produktów pszczelich. Przezroczysta pokrywa z pleksi pozwala na monitorowanie procesu filtracji, a także zapobiega przedostawaniu się do bębna niepożądanych zanieczyszczeń. 

Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.