Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Poprzedni keyboard_arrow_left
Następny keyboard_arrow_right
zoom_in
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC

11 190,00 zł
Brutto
9 097,56 zł netto

Urządzenie do kremowania miodu 200 L (400V) z płaszczem grzewczym (na dekrystalizatorze), ze sterownikiem automatycznym

Indeks: W20089
Terminy realizacji zamówień

Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji (np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.): W celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40

Wysyłka zamówienia pozostałych produktów: do 3 dni roboczych

Wysyłka paletowa: realizowana jest do 5 dni roboczych

Opcja ekspresowa: dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna tylko do wybranych produktów (szczegóły znajdziesz w regulaminie)

Kremowanie miodu - co to za proces?


Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.


Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.


Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.

Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

W20089

Opis

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø600 mm
Grubość pokrywy
4mm
Loading...