Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Poprzedni keyboard_arrow_left
Następny keyboard_arrow_right
zoom_in
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 100 l / ~140 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC

5 700,00 zł
Brutto
4 634,15 zł netto

Urządzenie przeznaczone do kremowania miodu.

Indeks: W20080NT_Z

Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach "praca - postój"

  • praca mieszadła 5 min - 15 min
  • postoju mieszadła 45-480 min
  • łączny czas kremowania 1-99h


Prawidłowo skremowany miód posiada konsystencję zbliżoną do masła.

Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień.


Kremowanie miodu - jak to działa? Przeczytaj artykuł na BLOGU na ten temat! - TUTAJ

Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.


Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.


Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.

Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

W20080NT_Z

Opis

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø500 mm
Napęd
Elektryczny
Zasilanie
230V
Sterownik
C-05
Silnik
0,55kW 1400obr/min
Grubość blachy bębna
0,6 mm
Zawór
6/4
Wysokość bębna
610 mm
Pojemność
100 l
Grubość pokrywy
4mm
Zakres temperatur
N/D
Obroty
36 obr/min
Loading...