Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC

Urządzenie to przeznaczone jest do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.

W20088A_Z
4 940,00 zł
Brutto
4 016,26 zł netto

 
Oferta Dotacyjna

Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.

Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.


Odkryj sekret idealnie kremowego miodu z naszym urządzeniem do kremowania!

Dzięki innowacyjnej konstrukcji śmigła mieszającego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, skremowanie miodu staje się dziecinnie proste i zapewnia doskonałe rezultaty za każdym razem.

Precyzyjny proces kremowania miodu:

Powtarzalne cykle pracy i postoju: 5 minut mieszania 45-60 minut przerwy

Całkowity czas kremowania: 1-99 godzin

Dokładna kontrola temperatury: Zapewnia optymalne warunki do krystalizacji miodu

Gwarantuje idealnie kremową konsystencję

Dlaczego warto kremować miód?

Aksamitna konsystencja:

Idealna do smarowania pieczywa, gofrów i naleśników

Łatwiej rozprowadza się na kanapkach

Nie spływa, nie brudzi

Poznaj sekret idealnie kremowego miodu i zasmakuj natury w nowej odsłonie!

Kremowanie miodu - jak to się robi? 

Przeczytaj artykuł na BLOGU na ten temat! - TUTAJ


Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18℃ W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.

Podgrzanie miodu do temperatury 40℃, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.

Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.

Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø400 mm
Napęd
Elektryczny
Zasilanie
230V
Sterownik
C-05
Silnik
0,22kW 1400obr/min
Grubość blachy bębna
0,6 mm
Zawór
6/4
Wysokość bębna
590 mm
Pojemność
70 l
Grubość pokrywy
4mm
Obroty
36 obr/min

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Termin realizacji zamówień
  • Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.): w celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40
  • Wysyłka zamówienia pozostałych produktów: do 3 dni roboczych
  • *Wysyłka paletowa realizowana jest do 5 dni roboczych
  • *Opcja ekspresowa dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna jest tylko do wybranych produktów. Szczegóły sprawdź w regulaminie
Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.