Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie to przeznaczone jest do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.
Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.
Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.
Odkryj sekret idealnie kremowego miodu z naszym urządzeniem do kremowania!
Dzięki innowacyjnej konstrukcji śmigła mieszającego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, skremowanie miodu staje się dziecinnie proste i zapewnia doskonałe rezultaty za każdym razem.
Precyzyjny proces kremowania miodu:
Powtarzalne cykle pracy i postoju: 5 minut mieszania 45-60 minut przerwy
Całkowity czas kremowania: 1-99 godzin
Dokładna kontrola temperatury: Zapewnia optymalne warunki do krystalizacji miodu
Gwarantuje idealnie kremową konsystencję
Dlaczego warto kremować miód?
Aksamitna konsystencja:
Idealna do smarowania pieczywa, gofrów i naleśników
Łatwiej rozprowadza się na kanapkach
Nie spływa, nie brudzi
Poznaj sekret idealnie kremowego miodu i zasmakuj natury w nowej odsłonie!
Kremowanie miodu - jak to się robi?
Przeczytaj artykuł na BLOGU na ten temat! - TUTAJ
Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18℃ W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.
Podgrzanie miodu do temperatury 40℃, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.
Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.
Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.
Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.
- Linia produktu
- CLASSIC LINE
- Średnica bębna
- Ø400 mm
- Napęd
- Elektryczny
- Zasilanie
- 230V
- Sterownik
- C-05
- Silnik
- 0,22kW 1400obr/min
- Grubość blachy bębna
- 0,6 mm
- Zawór
- 6/4
- Wysokość bębna
- 590 mm
- Pojemność
- 70 l
- Grubość pokrywy
- 4mm
- Obroty
- 36 obr/min