Kliknij, aby skopiować
  • Black Week
  • -10%
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05, płaszcz grzewczy - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 50 L (230V) z płaszczem grzewczym (na dekrystalizatorze), ze sterownikiem automatycznym
Urządzenie przeznaczone jest do rozpuszczania i kremowania miodu.

W20087_Z
6 190,00 zł 6 880,00 zł -10,03%
Brutto
5 032,52 zł netto

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją: 6 880,00 zł -10%

Koniec promocji

 
Oferta Dotacyjna

Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.

Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.


Urządzenia te przeznaczone są do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.
Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej pozwala na dokładne skremowanie miodu.

Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach "praca - postój"
» praca mieszadła - 15 min
» postój mieszadła 1 h.


Prawidłowo skremowany miód posiada konsystencję zbliżoną do masła.

Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień.


Kremowanie miodu - jak przeprowadzić? Przeczytaj artykuł na BLOGU na ten temat! - TUTAJ

Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.


Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.


Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.

Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø400 mm
Napęd
Elektryczny
Zasilanie
230V
Sterownik
C-05
Silnik
0,18kW 1400obr/min
Grubość blachy bębna
0,6 mm
Zawór
6/4
Wysokość bębna
490 mm
Pojemność
50 l
Grubość pokrywy
4mm
Zakres temperatur
30-55 °C
Obroty
36 obr/min

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Termin realizacji zamówień
  • Wysyłka zamówienia do 3 dni roboczych pozostałe produkty
  • Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.), w celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40
    *Wysyłka paletowa realizowana jest do 5 dni roboczych
  • *Opcja ekspresowa dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna jest tylko do wybranych produktów. Szczegóły sprawdź w regulaminie
Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.