Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Poprzedni keyboard_arrow_left
Następny keyboard_arrow_right
zoom_in
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 230V, sterownik C-05 - CLASSIC

4 660,00 zł
Brutto
3 788,62 zł netto

Urządzenie to przeznaczone jest do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.

Indeks: W20088_Z

Urządzenia te przeznaczone są do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.
Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej pozwala na dokładne skremowanie miodu.

Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach "praca - postój"

  • praca mieszadła 5 min - 15 min
  • postoju mieszadła 45-480 min
  • łączny czas kremowania 1-99h


Prawidłowo skremowany miód posiada konsystencję zbliżoną do masła.

Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień.


Kremowanie miodu - jak je wykonać? Przeczytaj artykuł na BLOGU na ten temat! - TUTAJ


Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18°C. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.


Podgrzanie miodu do temperatury 40°C, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.


Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.

Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

W20088_Z

Opis

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø400 mm
Napęd
Elektryczny
Zasilanie
230V
Sterownik
C-05
Silnik
0,18kW 1400obr/min
Grubość blachy bębna
0,6 mm
Zawór
6/4
Wysokość bębna
420 mm
Pojemność
50 l
Grubość pokrywy
4mm
Obroty
36 obr/min
Loading...