- Black Week
- -10%
Urządzenie do kremowania miodu 50 l / ~70 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 50 L (400V) z płaszczem grzewczym (na dekrystalizatorze), ze sterownikiem automatycznym
Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.
Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.
Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty, ale z czasem naturalnie krystalizuje. Proces krystalizacji zachodzi najlepiej w temperaturze 16-18°C. W wyższych temperaturach przebiega wolniej, a kryształki osiągają większe rozmiary.
Jak przebiega kremowanie miodu?
Aby przywrócić miód do płynnej postaci (patoki), podgrzewa się go do temperatury 40°C i utrzymuje przez kilka dni. Nasze urządzenie do kremowania miodu o pojemności 50 litrów (400V) z płaszczem grzewczym i automatycznym sterownikiem C-01 jest idealnym rozwiązaniem dla pszczelarzy, którzy chcą uzyskać miód o konsystencji idealnej do smarowania. Proces rekrystalizacji, który przeprowadza to urządzenie, polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dni, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji, podobnej do kremów czekoladowych dla dzieci.
Urządzenie wyposażone jest w specjalne mechaniczne mieszadło, które wprowadza miód w ruch, napowietrzając go i zapobiegając rozrostowi kryształków. Mieszanie odbywa się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut, co zapewnia równomierne kremowanie. Dzięki temu procesowi można dodać skrystalizowany miód do patoki i uzyskać jednolitą, kremową konsystencję.
"Kremowanie" polega na tworzeniu wielu drobnych zarodków krystalizacji i mechanicznym "ucieraniu" kryształków miodu. Przechowywany w stałej temperaturze miód zachowuje tę konsystencję przez wiele miesięcy.
Zaufaj sprawdzonym rozwiązaniom i wybierz urządzenie do kremowania miodu z linii CLASSIC od firmy LYSON.
Idealne narzędzie dla każdego pszczelarza, który ceni sobie jakość i profesjonalizm.
Zapewnij sobie miód o doskonałej konsystencji dzięki naszemu urządzeniu do kremowania miodu. Idealny miód na stole przez cały rok!
Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.
- Linia produktu
- CLASSIC LINE
- Średnica bębna
- Ø400 mm
- Napęd
- Elektryczny
- Zasilanie
- 400V
- Sterownik
- C-01
- Silnik
- 0,18kW 1400obr/min
- Grubość blachy bębna
- 0,6 mm
- Zawór
- 6/4
- Wysokość bębna
- 490 mm
- Pojemność
- 50 l
- Grubość pokrywy
- 4mm
- Zakres temperatur
- 30-55 °C
- Obroty
- 36 obr/min