Komora dekrystalizacyjna 90 l
Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli do zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Minikomorę dekrystalizacyjną 90 l polecamy do małych oraz średnich pasiek.
Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.
Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.
Mini komora dekrystalizacyjna 90L (W204100)
Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli do zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Minikomorę dekrystalizacyjną 90 l polecamy do małych oraz średnich pasiek.
Wyposażona jest w element grzejny oraz wentylator, który umożliwia lepsze rozprowadzenie ciepła wewnątrz komory. Zastosowanie termoregulatora zabezpiecza przed przegrzaniem miodu.
Zalety minikomory dekrystalizacyjnej:
- zabezpieczenie przed przegrzaniem miodu
- wyjmowane półki
- mieści aż 18 słoików 900 ml
- elektroniczny sterownik
- wyświetlacz cyfrowy
- wentylator
- doskonała izolacja termiczna
- regulacja temperatury 30-55ーC
- małe gabaryty
- produkt polski
Komora dekrystalizacyjna jest bardzo przydatnym urządzeniem w każdej pasiece, z której pozyskany miód trafia do sprzedaży. Preferencje klientów od wielu lat są niezmienne i chętniej zakupują oni miód płynny niż skrystalizowany.
Minikomora umożliwia dekrystalizację miodu już rozlanego w opakowania detaliczne. Proces ten jest bezpieczny dla miodu (zabezpieczenie przed przegrzaniem) oraz dla opakowania – etykiety naklejone na słoiki z miodem nie uszkodzą się.
Materiał użyty do budowy minikomory zapewnia doskonałą izolację termiczną. Ażurowe półki oraz wentylator gwarantują optymalny obieg ciepłego powietrza.
Wyjmowane półki ułatwiają dostosowanie ich rozstawu do wysokości posiadanych opakowań oraz umożliwiają wyjęcie ich do czyszczenia wnętrza minikomory dekrystalizacyjnej.
Parametry techniczne:
- pojemność 90L
- regulacja temperatury
w zakresie 30°-55°C - wyświetlacz cyfrowy
- moc całkowita 100W
Wymiary wewnętrzne (robocze):
- wysokość: 540mm
(od szyby wewnątrz w górę) - głębokość: 340mm
- szerokość: 380mm
Do urządzeń dekrystalizujących polecamy filtrowania miodu bardzo dobrze sprawujące swoje zadanie, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także akcesoria do urządzeń kremujących.