• Nowy
Apikand – substytut pyłku, 2kg

Apikand – substytut pyłku, 2kg

3241
41,65 zł
Brutto

Zbierz punkty

Za zakup tego produktu otrzymasz 42Punkty lojalnościowe

 

Apikand – substytut pyłku, 2 kg 

Produkt został stworzony jako substytut naturalnego pyłku, gwarantujący prawidłowy rozwój rodzin pszczelich niezależnie od warunków pogodowych. Jest to złożony produkt, którego główną zaletą są składniki doskonale zbilansowane i dostosowane do potrzeb pszczół. Chroni mikroflorę jelitową i zwiększa przyswajanie pokarmu. Zawiera łatwo przyswajalne dla pszczół składniki. Sprzyja gwałtownemu wzrostowi rodziny pszczelej poprzez dostarczenie składników potrzebnych larwom i młodym pszczołom.

Zawiera: soję i białko drożdży (51% białka), witaminy: B1, B2, B6, B12, PP, C, A, D3, E; kompleks mineralny: Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn, Co, P; kwas cytrynowy, tłuszcze roślinne, olejki eteryczne roślin, bakterie probiotyczne, przeciwutleniacze.

Zastosowanie:

1)       w stanie suchym (jako specjalny pokarm zastępujący pyłek):

Umieść produkt w pojemniku z otworami umożliwiającymi dostęp pszczołom, zaopatrzonym w kilka kawałków drewna lub materiału antypoślizgowego (np. w podkarmiaczce). Podaj ok. 700g produktu na rodzinę (w zależności od siły rodziny) chroniąc produkt przed wiatrem i wilgocią. 

2)      jako zastępcza mieszanka węglowodanów:

Ciasta: Wymieszaj 200 g produktu Apikand – substytut pyłku z 800 g węglowodanów (różne kombinacje miodu, syropu lub cukru) w temperaturze do 40 ° C. Uzyskaną mieszankę (o konsystencji pasty) nakładaj w workach foliowych lub arkuszach woskowanego papieru na górne krawędzie ramek.

Syrop: Wymieszaj 100 g produktu Apikand – substytut pyłku z 1 l syropu (np. Apikand pubudzenie) lub syropu cukrowego, podawaj w podkarmiaczce 

Uwaga: Nie pozostawiaj go w ulu, gdy nie ma czerwiu.

Brak opini

- Zdjęcia produktów to ilustracje poglądowe i mogą czasami różnić się od rzeczywistego wyglądu przedmiotu. Nie zmienia to jednak ich podstawowych właściwości.

Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.

Używamy ciasteczek, dzięki którym strona działa poprawnie.