Kategorie

Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Apilac – preparat odżywczo-witaminowy dla pszczół – 100g

Jeżeli masz pytania odnośnie produktu
zadzwoń: +48 33 875-99-40


Apilac – preparat odżywczo-witaminowy dla pszczół – 100g

6081

Nowy produkt

Uzupełnienie witamin oraz naturalnej mikroflory w pierzdze i w przewodzie pokarmowym pszczół. Dodatek do podkarmiania pszczół syropem cukrowym, ciastem miodowo-cukrowym i zamiennikami pierzgi (np. ciastem drożdżowo-cukrowym) oraz do dokarmiania zimowego. Wspomaganie naturalnej odporności przeciw chorobom zakaźnym czerwiu i pszczół dorosłych. Odtworzenie naturalnej mikroflory jelitowej u pszczół po zatruciach chemicznymi środkami ochrony roślin, działającymi drogą pokarmową. Zasiedlanie bakteriami kwasu mlekowego środowiska przesiedlanych rodzin pszczelich i zebranych rojów. Produkt Biofaktor.

Więcej szczegółów

39,90 zł brutto

Zdobądź punkty lojalnościowe

Za zakup tego produktu otrzymasz 40 punktów

Więcej informacji

SKŁAD (postać proszek):

- Lactobacillus acidophilus 109 cfu
-
Nikotynamid - B3 37,5 mg
-
Streptococcus faecium 109 cfu
-
Pantotenian wapnia - B5 32,5 mg
-
Witamina B180 mg
-
Witamina B6 7,5 mg
-
Witamina B2 25 mg
-
Witamina C do 1,0 g

WŁAŚCIWOŚCI I DZIAŁANIE:
Apilac jest preparatem odżywczym z żywymi kulturami bakterii korzystnych dla pszczół. Bakterie te kolonizują przewód pokarmowy pszczół oraz powodują fermentację mlekową pierzgi (konserwację pierzgi). Preparat zawiera niezbędne dla pszczół witaminy z grupy B, wskazane zwłaszcza w odżywianiu matek i w pokarmie dla larw pszczelich. Dodatek witaminy C poprawia walory smakowe i zwiększa tempo pobierania pokarmu przez pszczoły. Apilac usprawnia procesy trawienne, ogranicza rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych, a także odgrywa zasadniczą rolę w procesie odtruwania przez rozkład niepożądanych składników pochodzenia roślinnego.

Regularne i kontrolowane podawanie pszczołom bakterii produkujących kwas mlekowy, przyczynia się do poprawy kondycji i sprawności fizjologicznej oraz przeżywalności pszczół. Bakterie odpowiedzialne za przebieg fermentacji mlekowej mogą wspomagać profilaktykę chorób czerwiu i pszczół dorosłych.

WSKAZANIA:
Uzupełnienie witamin oraz naturalnej mikroflory w pierzdze i w przewodzie pokarmowym pszczół. Dodatek do podkarmiania pszczół syropem cukrowym, ciastem miodowo-cukrowym i zamiennikami pierzgi (np. ciastem drożdżowo-cukrowym) oraz do dokarmiania zimowego. Wspomaganie naturalnej odporności przeciw chorobom zakaźnym czerwiu i pszczół dorosłych. Odtworzenie naturalnej mikroflory jelitowej u pszczół po zatruciach chemicznymi środkami ochrony roślin, działającymi drogą pokarmową. Zasiedlanie bakteriami kwasu mlekowego środowiska przesiedlanych rodzin pszczelich i zebranych rojów.

DAWKOWANIE: 1 g na 10 litrów syropu cukrowego lub 6 kg ciasta miodowo-cukrowego.

W syropie podawać w porcjach po 0,25-0,5 litra codziennie przez 7 dni.

OKRES KARENCJI: Nie obowiązuje.

PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej.

OSTRZEŻENIA: Ze względu na obecność bakterii kwasu mlekowego, unikać kontaktu preparatu ze skórą, błonami śluzowymi i oczami. Po przygotowaniu preparatu dokładnie umyć ręce. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

TRWAŁOŚĆ: 12 miesięcy

OPAKOWANIE: 100 g

WYŁĄCZNIE DLA ZWIERZĄT

Dec. Pow. Lek. Wet. w Skierniewicach nr 10632918

Do dodatku paszowego polecamy podkarmiaczki pasujące do każdego typu ula, w naszej ofercie znajdą państwo ciasta, oraz alternatywnie syrop który będzie wartościowym pokarmem dla pszczół.

Zdjęcia produktów to ilustracje poglądowe i mogą czasami różnić się od rzeczywistego wyglądu przedmiotu. Nie zmienia to jednak ich podstawowych właściwości.

Opinie

Napisz opinię

Apilac – preparat odżywczo-witaminowy dla pszczół – 100g

Uzupełnienie witamin oraz naturalnej mikroflory w pierzdze i w przewodzie pokarmowym pszczół. Dodatek do podkarmiania pszczół syropem cukrowym, ciastem miodowo-cukrowym i zamiennikami pierzgi (np. ciastem drożdżowo-cukrowym) oraz do dokarmiania zimowego. Wspomaganie naturalnej odporności przeciw chorobom zakaźnym czerwiu i pszczół dorosłych. Odtworzenie naturalnej mikroflory jelitowej u pszczół po zatruciach chemicznymi środkami ochrony roślin, działającymi drogą pokarmową. Zasiedlanie bakteriami kwasu mlekowego środowiska przesiedlanych rodzin pszczelich i zebranych rojów. Produkt Biofaktor.

Produkty powiązane

PYTANIA