Suszarka do pyłku - 10 szuflad (pojemność: 59 l)
Suszarka do pyłku - 10 szuflad (pojemność: 59 l)

Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.
Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.
Paramentry techniczne:
Suszarka do pyłku 10-szuflad (pojemność 59L.)
konstrukcja:
- stal nierdzewna kwasoodporna
- zasilanie: 230 V
- moc grzewcza : 1,0 kW
- moc całkowita : 1,1 kW
- regulacja temperatury: 40 - 90°C
- maksymalny czas pracy 15 godz. lub non stop
- ilość pyłku na 1 półce: około 2 kg
wymiary:
- szer. 420 mm, głębokość 550 mm, wysokość 380 mm
suszarka ma możliwość demontażu tylnego segmentu wentylacyjno-grzewczego
waga netto 18 kg
Suszarka do pyłku wykonana ze stali nierdzewnej kwasoodpornej. Suszarka posiada zakres temperatury od 40-90°C. Suszenie pyłku powinno odbywać się w temp. 35º- 40ºC (ważne jest, aby pyłek nie został przegrzany, ponieważ podobnie jak miód, traci on swoje właściwości przy temperaturze powyżej 40ºC). Pyłek przeznaczony do suszenia należy umieścić w szufladach. Zaleca się kilkakrotne przemieszanie w ciągu dnia warstw pyłku, szczególnie w pierwszej fazie suszenia. Proces suszenia pyłku trwa od 1-3 dni, w zależności od wilgotności. Dobrze wysuszony pyłek tworzy twarde, suche bryłki, których nie można rozgnieść w palcach. Zawartość wody w wysuszonym pyłku nie może przekraczać 6%. Pyłek po wysuszeniu powinien być przechowywany w szczelnym naczyniu, w suchym, chłodnym miejscu.
Zobacz także