-
NOWOŚCI
-
PROMOCJE
-
Miodarki
-
-
- Zestawy startowe
- Dla najmłodszych
- Dłuta pszczelarskie
-
- Etykiety ozdobne 185x55mm
- Etykiety okrągłe 125x86mm
- Etykiety owalne 92x60mm
- Etykiety proste 76x100mm
- Etykiety z komórką pszczelą 130x64mm
- Etykiety z kontretykietą 200x55mm
- Etykiety na małe słoiki 155x28mm
- Etykiety mini, cenówki 45x25mm
- Etykiety okrągłe mini Ø37mm
- Etykiety z plastrem
- Etykiety 100x50mm
- Przywieszki
- Izolatory matki pszczelej
- Ochrona zdrowia
- Kraty odgrodowe, płytki i siatki
- Nasiona roślin miododajnych
- Odsklepiacze, rozluźniacze, noże
- Odżywki i środki naturalne dla pszczół
- Opakowania na słoiki
- Podkarmiaczki
- Podkurzacze
- Pozostałe drewniane
- Ramki do ula i akcesoria
- Farby do uli
- Sita do miodu
- Skrzynki transportowe i rojnice
- Sprzęt do walki z chorobami
- Węza i akcesoria do obróbki węzy
- Zmiotki i szczotki do ula
-
- Formy silikonowe











Suszarka do pyłku - 10 szuflad (pojemność: 59 l)
Suszarka do pyłku - 10 szuflad (pojemność: 59 l)
Indeks: 32672
Paramentry techniczne:
Suszarka do pyłku 10-szuflad (pojemność 59L.)
konstrukcja:
- stal nierdzewna kwasoodporna
- zasilanie: 230 V
- moc grzewcza : 1,0 kW
- moc całkowita : 1,1 kW
- regulacja temperatury: 40 - 90°C
- maksymalny czas pracy 15 godz. lub non stop
- ilość pyłku na 1 półce: około 2 kg
wymiary:
- szer. 420 mm, głębokość 550 mm, wysokość 380 mm
suszarka ma możliwość demontażu tylnego segmentu wentylacyjno-grzewczego
waga netto 18 kg
Suszarka do pyłku wykonana ze stali nierdzewnej kwasoodpornej. Suszarka posiada zakres temperatury od 40-90°C. Suszenie pyłku powinno odbywać się w temp. 35º- 40ºC (ważne jest, aby pyłek nie został przegrzany, ponieważ podobnie jak miód, traci on swoje właściwości przy temperaturze powyżej 40ºC). Pyłek przeznaczony do suszenia należy umieścić w szufladach. Zaleca się kilkakrotne przemieszanie w ciągu dnia warstw pyłku, szczególnie w pierwszej fazie suszenia. Proces suszenia pyłku trwa od 1-3 dni, w zależności od wilgotności. Dobrze wysuszony pyłek tworzy twarde, suche bryłki, których nie można rozgnieść w palcach. Zawartość wody w wysuszonym pyłku nie może przekraczać 6%. Pyłek po wysuszeniu powinien być przechowywany w szczelnym naczyniu, w suchym, chłodnym miejscu.




