Suszarka do pyłku - 16 szuflad (pojemność: 100 l)
Suszarka do pyłku 16-szuflad (pojemność 100L.)
Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.
Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.
Parametry techniczne :
• konstrukcja - stal nierdzewna kwasoodporna
• zasilanie: 230 VAC • moc grzewcza : 1,4 kW
• moc całkowita : 1,74 kW
• regulacja temperatury: 40 - 90°C
• maksymalny czas pracy 15 godz. lub non stop
• ilość pyłku na 1 półce: około 2 kg
• wymiary: szer. 420 mm, głębokość 550 mm, wysokość 630 mm
• suszarka ma możliwość demontażu tylnego segmentu wentylacyjno-grzewczego
• waga netto 27 kg
Suszarka do pyłku wykonana ze stali nierdzewnej kwasoodpornej. Suszarka posiada zakres temperatury od 40-90°C. Suszenie pyłku powinno odbywać się w temp. 35º- 40ºC (ważne jest, aby pyłek nie został przegrzany, ponieważ podobnie jak miód, traci on swoje właściwości przy temperaturze powyżej 40ºC).
Pyłek przeznaczony do suszenia należy umieścić w szufladach. Zaleca się kilkakrotne przemieszanie w ciągu dnia warstw pyłku, szczególnie w pierwszej fazie suszenia. Proces suszenia pyłku trwa od 1-3 dni, w zależności od wilgotności. Dobrze wysuszony pyłek tworzy twarde, suche bryłki, których nie można rozgnieść w palcach.
Zawartość wody w wysuszonym pyłku nie może przekraczać 6%. Pyłek po wysuszeniu powinien być przechowywany w szczelnym naczyniu, w suchym, chłodnym miejscu.
Zobacz także