Komora dekrystalizacyjna 490 l

7 520,00 zł
Brutto
6 113,82 zł netto

Komora dekrystalizacyjna 490 L.

Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Wyposażona jest w element grzejny oraz wentylator, który umożliwia lepsze rozprowadzenie ciepła wewnątrz komory. Zastosowanie termoregulatora zabezpiecza przed przegrzaniem miodu.

Indeks: W204100A

Do czego służy komora dekrystalizacyjna?


Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Wyposażona jest w element grzejny oraz wentylator, który umożliwia lepsze rozprowadzenie ciepła wewnątrz komory. Zastosowanie termoregulatora zabezpiecza przed przegrzaniem miodu.

Wszystkie komory wyposażone są w termoregulator wentylator rozprowadzający powietrze oraz elektryczny sterownik. Jest to jedyna komora dekrystalizacyjna która posiada kółka oraz 3 metalowe klamry. Materiał użyty do konstrukcji komory pozwala na doskonałą izolację termiczną. To największa z komór dekrystalizacyjnych która posiada wyjmowane półki. Półki wykonane są z blachy nierdzewnej perforowanej. Perforacja pozwala na swobody przepływ powietrza w komorze. Komora pozwala na dekrystalizację miodu w słoikach i większych pojemnikach.

Parametry urządzenia:

  • pojemność 490L
  • zawiera regulator temperatury
  • moc 1kW

Wymiary zewnętrzne:

  • wysokość: 1205mm
  • szerokość: 875mm
  • głębokość: 865mm

Wymiary wewnętrzne:

  • wysokość: 1010mm
  • szerokość: 690mm
  • głębokość: 740mm

Do urządzeń dekrystalizujących polecamy filtrowania miodu bardzo dobrze sprawujące swoje zadanie, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także akcesoria do urządzeń kremujących.

W204100A
Loading...