-
NOWOŚCI
-
PROMOCJE
-
Miodarki
-
-
- Zestawy startowe
- Dla najmłodszych
- Dłuta pszczelarskie
-
- Etykiety ozdobne 185x55mm
- Etykiety okrągłe 125x86mm
- Etykiety owalne 92x60mm
- Etykiety proste 76x100mm
- Etykiety z komórką pszczelą 130x64mm
- Etykiety z kontretykietą 200x55mm
- Etykiety na małe słoiki 155x28mm
- Etykiety mini, cenówki 45x25mm
- Etykiety okrągłe mini Ø37mm
- Etykiety z plastrem
- Etykiety 100x50mm
- Przywieszki
- Izolatory matki pszczelej
- Ochrona zdrowia
- Kraty odgrodowe, płytki i siatki
- Nasiona roślin miododajnych
- Odsklepiacze, rozluźniacze, noże
- Odżywki i środki naturalne dla pszczół
- Opakowania na słoiki
- Podkarmiaczki
- Podkurzacze
- Pozostałe drewniane
- Ramki do ula i akcesoria
- Farby do uli
- Sita do miodu
- Skrzynki transportowe i rojnice
- Sprzęt do walki z chorobami
- Węza i akcesoria do obróbki węzy
- Zmiotki i szczotki do ula
-
- Formy silikonowe



Spirala dekrystalizacyjna Ø250 mm 2x400W
Spirala dekrystalizacyjna to urządzenie o niewielkich gabarytach niezastąpione przy konieczności podgrzania miodu, aby znów był lejący.
Indeks: W3207
W spirali do dekrystalizacji miodu zamontowany jest elektroniczny regulator temperatury.
Eelektroniczny regulator temperatury z ciekłokrystalicznym wyświetlaczem, regulacja temperatury
w zakresie 30-55°C. Każdy cykl grzania składa się z 3 kroków. Dla każdego z kroków definiujemy czas trwania
oraz wartość stabilizowanej temperatury. Po wykonaniu cyklu (upływie łącznego czasu zdefiniowanego w cyklu)
regulator przechodzi w stan wyłączenia . Czas trwania dekrystalizacji w zakresie 1 - 96 godz.
Zalety spirali dekrystalizacyjnej 25 cm:
- mieści się w 10-litrowym naczyniu o średnicy większej niż 25 cm
- 2 spirale, każda o mocy 400 W
- ciekłokrystaliczny wyświetlacz
- zasilanie 230 V
- czujnik temperatury zabezpieczający miód przed przegrzaniem
- regulacja temp. 30-55°C
- możliwość ustawienia czasu trwania dekrystalizacji 1-96 godz.
- czas dekrystalizacji miodu w naczyniu o objętości ok. 10 l wynosi ok. 1 doby
- pamięć trybu pracy
- wyświetlacz graficzny
- automatyczny wyłącznik
- mobilna dzięki niewielkim gabarytom
- produkt polski
Spirala dekrystalizacyjna to urządzenie o niewielkich gabarytach niezastąpione przy konieczności podgrzania miodu, aby znów był lejący. Jak powszechnie wiadomo, podczas przegrzania miód traci cenne enzymy, a tym samym swoje wyjątkowe właściwości. Podgrzanie miodu jest jednak jedynym sposobem na przywrócenie mu płynnej konsystencji, tak bardzo pożądanej przez konsumentów. Jak tego dokonać, aby nie przegrzać miodu?
Z pomocą przychodzą profesjonalne dekrystalizatory wyposażone w elektroniczny regulator temperatury. Jednym z mniejszych urządzeń tego typu jest elektryczna spirala dekrystalizacyjna o średnicy spirali 25 cm.
Przy jej pomocy można w 24 godziny rozpuścić miód w 10-litrowym pojemniku. Oczywiście dekrystalizator można z powodzeniem wykorzystać do podgrzania miodu w większych naczyniach – zajmie to jednak nieco więcej czasu.
Czujnik mierzący temperaturę w najbardziej newralgicznym miejscu, czyli na styku spirali z miodem zapobiega jego przegrzaniu. Dzięki temu masz pewność, że mimo dekrystalizowania miodu przekazujesz klientowi pełnowartościowy produkt, w dodatku spełniający jego oczekiwania co do patoki po upływie kilku miesięcy od miodobrania.
Regulator zastosowany w spirali dekrystalizacyjnej zapamięta tryb pracy nawet w przypadku braku napięcia. Każdy cykl pracy składa się z 3 kroków i dla każdego z nich można oddzielnie zdefiniować czas oraz temperaturę grzania. Po upływie zadanego czasu regulator wyłącza dekrystalizator
Parametry spirali:
- średnica - 25cm
- moc grzałek - 2x 400W
- waga ok. 3,3 kg
- stal nierdzewna kwasoodporna
- średnica – Ø 250 mm
- wysokość całkowita 1 100 mm
- wysokość do której można zanurzać grzałkę 840 mm
- elektroniczny regulator temperatury HC-0
- zakres temperatury do 90 ºC
Do urządzeń dekrystalizujących polecamy filtrowania miodu bardzo dobrze sprawujące swoje zadanie, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także akcesoria do urządzeń kremujących.
