Spirala dekrystalizacyjna Ø250 mm 2x400W
Spirala dekrystalizacyjna Ø250 mm 2x400W
Poprzedni keyboard_arrow_left
Następny keyboard_arrow_right
zoom_in
Spirala dekrystalizacyjna Ø250 mm 2x400W
Spirala dekrystalizacyjna Ø250 mm 2x400W

Spirala dekrystalizacyjna Ø250 mm 2x400W

2 100,00 zł
Brutto
1 707,32 zł netto

Spirala dekrystalizacyjna to urządzenie o niewielkich gabarytach niezastąpione przy konieczności podgrzania miodu, aby znów był lejący. 

Indeks: W3207

W spirali do dekrystalizacji miodu zamontowany jest elektroniczny regulator temperatury.

Eelektroniczny regulator temperatury z ciekłokrystalicznym wyświetlaczem, regulacja temperatury
w zakresie 30-55°C. Każdy cykl grzania składa się z 3 kroków. Dla każdego z kroków definiujemy czas trwania
oraz wartość stabilizowanej temperatury. Po wykonaniu cyklu (upływie łącznego czasu zdefiniowanego w cyklu)
regulator przechodzi w stan wyłączenia . Czas trwania dekrystalizacji w zakresie 1 - 96 godz.

Zalety spirali dekrystalizacyjnej 25 cm:

- mieści się w 10-litrowym naczyniu o średnicy większej niż 25 cm

- 2 spirale, każda o mocy 400 W

- ciekłokrystaliczny wyświetlacz

- zasilanie 230 V

- czujnik temperatury zabezpieczający miód przed przegrzaniem

- regulacja temp. 30-55°C

- możliwość ustawienia czasu trwania dekrystalizacji 1-96 godz.

- czas dekrystalizacji miodu w naczyniu o objętości ok. 10 l wynosi ok. 1 doby

- pamięć trybu pracy

- wyświetlacz graficzny

- automatyczny wyłącznik

- mobilna dzięki niewielkim gabarytom

- produkt polski

Spirala dekrystalizacyjna to urządzenie o niewielkich gabarytach niezastąpione przy konieczności podgrzania miodu, aby znów był lejący. Jak powszechnie wiadomo, podczas przegrzania miód traci cenne enzymy, a tym samym swoje wyjątkowe właściwości. Podgrzanie miodu jest jednak jedynym sposobem na przywrócenie mu płynnej konsystencji, tak bardzo pożądanej przez konsumentów. Jak tego dokonać, aby nie przegrzać miodu?

Z pomocą przychodzą profesjonalne dekrystalizatory wyposażone w elektroniczny regulator temperatury. Jednym z mniejszych urządzeń tego typu jest elektryczna spirala dekrystalizacyjna o średnicy spirali 25 cm.

Przy jej pomocy można w 24 godziny rozpuścić miód w 10-litrowym pojemniku. Oczywiście dekrystalizator można z powodzeniem wykorzystać do podgrzania miodu w większych naczyniach – zajmie to jednak nieco więcej czasu.

Czujnik mierzący temperaturę w najbardziej newralgicznym miejscu, czyli na styku spirali z miodem zapobiega jego przegrzaniu. Dzięki temu masz pewność, że mimo dekrystalizowania miodu przekazujesz klientowi pełnowartościowy produkt, w dodatku spełniający jego oczekiwania co do patoki po upływie kilku miesięcy od miodobrania.

Regulator zastosowany w spirali dekrystalizacyjnej zapamięta tryb pracy nawet w przypadku braku napięcia. Każdy cykl pracy składa się z 3 kroków i dla każdego z nich można oddzielnie zdefiniować czas oraz temperaturę grzania. Po upływie zadanego czasu regulator wyłącza dekrystalizator

Parametry spirali:

  • średnica - 25cm
  • moc grzałek - 2x 400W
  • waga ok. 3,3 kg
  • stal nierdzewna kwasoodporna
  • średnica – Ø 250 mm
  • wysokość całkowita 1 100 mm
  • wysokość do której można zanurzać grzałkę 840 mm
  • elektroniczny regulator temperatury HC-0
  • zakres temperatury do 90 ºC

Do urządzeń dekrystalizujących polecamy filtrowania miodu bardzo dobrze sprawujące swoje zadanie, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także akcesoria do urządzeń kremujących.

W3207
Loading...