Kliknij, aby skopiować
Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty
Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty
Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty
Poprzedni keyboard_arrow_left
Następny keyboard_arrow_right
zoom_in
Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty
Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty
Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty

Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty

21 390,00 zł
Brutto
17 390,24 zł netto

Urządzenie wielofunkcyjne do dozowania, kremowania i przepompowywania miodu ze stołem obrotowym Ø900, moduł zębaty, 230V - CLASSIC
Główną funkcją urządzenia jest kremowanie miodu.
 Proces  ten przebiega na zasadzie przepompowania surowca np. z jednego pojemnika do drugiego lub w układzie z jednym pojemnikiem. Jest to „mechaniczne ucieranie” kryształków miodu, poprzez moduł zębaty zastosowany w tym urządzeniu. 

Indeks: W204002Z
Sprawdź terminy realizacji zamówień

Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji (np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.): W celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40

Odzież z nadrukiem: do 7 dni roboczych

Wysyłka produktów styropianowych: 3-5 dni roboczych

Wysyłka zamówienia pozostałych produktów: 3-5 dni roboczych

Wysyłka paletowa: realizowana jest do 5 dni roboczych

Opcja ekspresowa: dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna tylko do wybranych produktów (szczegóły znajdziesz w regulaminie)

Urządzenie to dzięki ciągłemu przepompowywaniu miodu przez kilka dni, pozwala na osiągnięcie odpowiedniej konsystencji. Miód poddany takiemu procesowi przechowywany w stałej temperaturze zachowuje luźną konsystencję przez wiele miesięcy. 
Długość procesu kremowania uzależnione są od gatunku miodu, temperatury otoczenia, zawartości wody w miodzie. 

Automatyczny stół składa się z: 
 
 

  • podstawy stołu podstawa umożliwia regulację wysokości urządzenia dozującego, jest wyposażona w kółka jezdne 

  • obrotowego blatu ze stali nierdzewnej blat stołu podzielony jest na dwie części za pomocą prowadnicy do słoików. Pierwsza część przeznaczona jest na puste słoiki do napełnienia, w drugiej części gromadzą się napełnione słoiki. 

  • sterownika regulującego prędkość obrotową stołu 


Parametry techniczne stołu: 

  • wydajność około 400 słoików 500 g/godz (w zależności od rodzaju i gęstości miodu)

  • średnica blatu: 90 cm 
  • wysokość stołu: 82 cm 

  • wymiary napełnianych słoików: min. Ø 3 cm, wys. 4,5 cm, maks. Ø 15 cm, H 30 cm 

  • zasilanie: 230 V / 180W 

  • zakres napełniania 50g - 55 kg 

Zdjęcia produktów to ilustracje poglądowe i mogą czasami różnić się od rzeczywistego wyglądu przedmiotu. Nie zmienia to jednak ich podstawowych właściwości. 

W204002Z

FAQ

Podczas dozowania moduł zaciągnęła powietrze - jak odpowietrzyć. uszkodzenia uszczelek co należy zweryfikować

Aby uniknąć zapowietrzania modułu należy skontrolować:

  • • Weryfikacja stanu uszczelki na module zębatym oraz silikonowym. Uszczelka nie może nosić śladów uszkodzeń mechanicznych takich jak pęknięć, szczerbień itd.
  • • Weryfikacja stanu oraz obecność uszczelek na klamrach TC, opaskach zaciskowych. Uszczelka nie może nosić śladów uszkodzeń mechanicznych takich jak pęknięć, szczerbień, itd.
  • • Weryfikacja stanu węża doprowadzającego medium do głowicy dozującej. Wąż nie może nosić śladów zużycia takich jak pęknięcia, przecięcia itd.
  • • Dozownik zębaty poprawność 4 śrub mocujących pokrywę plexi do modułu ( poprawne dokręcanie śruby do modułu na krzyż) Brak szczelin między pokrywą a uszczelką
  • • Dozownik silikonowy poprawność 2 śrub mocujących pokrywę do korpusu nierdzewnego
  • • Zagięcie węża doprowadzającego medium do głowicy dozującej. Wąż nie może być zagięty.
  • • Odpowietrzenia należy wykonać przez doprowadzenie miodu do głowicy dozującej np. poprzez pracę dozownika w trybie kremowania. Taka aby w wężu nie znajdował się żaden pęcherz powietrza. W przypadku cofania się miodu (co dotyczy dozowania miodu przy zbiorniku znajdującym się poniżej dozownika) do zapobiegania cofania miodu należy wykorzystać zawór zwrotny W3400101 - powinien on znajdować się w pozycji pionowej.
  • • Obniżenie parametru V2 odpowiedzialnego za pracę ruchu wstecznego na module dozującym.
1

Zła waga dozowania - jak ustawić odpowiednią

Weryfikacja położenia dozownika względem zbiornika z jakiego miód jest pobierany.

• układ w zastosowaniu odstojnik poniżej urządzenia dozującego może powodować zaciąganie powietrza, którego należy się pozbyć poprzez działania wykluczające zaciągania powietrza do moduł

Po wykluczeniu powietrza z układu można zweryfikować dozę.

• Jeżeli to możliwe wyrównać poziomy odstojnika z jakiego zaciągany jest miód z dozownikiem.

1

Kapiący miód z dozownika

- Obniżenie parametru V2 odpowiedzialnego za pracę ruchu wstecznego na module dozującym.
- Weryfikacja stanu temperatury medium dozującego 30 - 35ºC.

Zastosowanie dyszy dozującej w zależności od roku budowy urządzenia indeks:

  • • 59900033 Dysza dozująca do dozowników do miodu z modułem zębatym
  • • W20403 Dysza dozująca do dozowników do miodu z modułem zębatym wyprodukowanych do kwietnia 2021
0
Loading...