Książka "Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu" - Sławomir Trzybiński

30,00 zł
Brutto
28,57 zł netto

"Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu" to książka autorstwa Sławomira Trzybińskiego, która jest kompleksowym przewodnikiem po świecie miodu - od jego pochodzenia, przez proces pozyskiwania i przechowywania, aż po zastosowanie w kuchni i kosmetologii.

Indeks: K196P
Terminy realizacji zamówień

Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji (np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.): W celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40

Odzież z nadrukiem: do 7 dni roboczych

Wysyłka produktów styropianowych: do 7 dni roboczych

Wysyłka zamówienia pozostałych produktów: do 5 dni roboczych

Wysyłka paletowa: realizowana jest do 5 dni roboczych

Opcja ekspresowa: dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna tylko do wybranych produktów (szczegóły znajdziesz w regulaminie)

Książka składa się z siedmiu rozdziałów, w których autor omawia wszystkie aspekty związane z miodem. W pierwszym rozdziale autor przedstawia historię miodu, jego znaczenie w różnych kulturach oraz sposoby pozyskiwania miodu w różnych regionach świata.

Autor szczegółowo przedstawi proces produkcji tego "płynnego złota" przez pszczoły, zapewniając wskazówki dotyczące zbierania go z ula, technik ekstrakcji miodu z plastrów oraz prawidłowego przechowywania. Co więcej, wewnątrz książki odnajdziesz szczegółowe informacje na temat aktualnych przepisów prawnych regulujących działalność pasieczną, opisującego proces opakowywania, przygotowywania i sprzedaży miodu. Autor omawia istotę miodu kremowanego (oraz sposób jego produkcji), wyjaśnia, dlaczego czasem pojawiają się wykwity w słoikach, oraz rozważa, czy warto angażować się w produkcję miodu sekcjonowanego. W publikacji znajdziesz również dodatkowe informacje, takie jak wymagania dotyczące produkcji miodu ekologicznego. 

Rozdziały:

- Pszczoły i rośliny
- Produkcja miodu 
- Pozyskiwanie i przechowywanie miodu
- Rodzaje i odmiany miodu, skład chemiczny i właściwości 
- Miód w żywieniu i medycynie

K196P
Loading...