-
NOWOŚCI
-
PROMOCJE
-
Miodarki
-
-
- Zestawy startowe
- Dla najmłodszych
- Dłuta pszczelarskie
-
- Etykiety ozdobne 185x55mm
- Etykiety okrągłe 125x86mm
- Etykiety owalne 92x60mm
- Etykiety proste 76x100mm
- Etykiety z komórką pszczelą 130x64mm
- Etykiety z kontretykietą 200x55mm
- Etykiety na małe słoiki 155x28mm
- Etykiety mini, cenówki 45x25mm
- Etykiety okrągłe mini Ø37mm
- Etykiety z plastrem
- Etykiety 100x50mm
- Przywieszki
- Izolatory matki pszczelej
- Ochrona zdrowia
- Kraty odgrodowe, płytki i siatki
- Nasiona roślin miododajnych
- Odsklepiacze, rozluźniacze, noże
- Odżywki i środki naturalne dla pszczół
- Opakowania na słoiki
- Podkarmiaczki
- Podkurzacze
- Pozostałe drewniane
- Ramki do ula i akcesoria
- Farby do uli
- Sita do miodu
- Skrzynki transportowe i rojnice
- Sprzęt do walki z chorobami
- Węza i akcesoria do obróbki węzy
- Zmiotki i szczotki do ula
-
- Formy silikonowe
Książka "Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu" - Sławomir Trzybiński
"Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu" to książka autorstwa Sławomira Trzybińskiego, która jest kompleksowym przewodnikiem po świecie miodu - od jego pochodzenia, przez proces pozyskiwania i przechowywania, aż po zastosowanie w kuchni i kosmetologii.
Indeks: K196P
Książka składa się z siedmiu rozdziałów, w których autor omawia wszystkie aspekty związane z miodem. W pierwszym rozdziale autor przedstawia historię miodu, jego znaczenie w różnych kulturach oraz sposoby pozyskiwania miodu w różnych regionach świata.
Autor szczegółowo przedstawi proces produkcji tego "płynnego złota" przez pszczoły, zapewniając wskazówki dotyczące zbierania go z ula, technik ekstrakcji miodu z plastrów oraz prawidłowego przechowywania. Co więcej, wewnątrz książki odnajdziesz szczegółowe informacje na temat aktualnych przepisów prawnych regulujących działalność pasieczną, opisującego proces opakowywania, przygotowywania i sprzedaży miodu. Autor omawia istotę miodu kremowanego (oraz sposób jego produkcji), wyjaśnia, dlaczego czasem pojawiają się wykwity w słoikach, oraz rozważa, czy warto angażować się w produkcję miodu sekcjonowanego. W publikacji znajdziesz również dodatkowe informacje, takie jak wymagania dotyczące produkcji miodu ekologicznego.
Rozdziały:
- Pszczoły i rośliny
- Produkcja miodu
- Pozyskiwanie i przechowywanie miodu
- Rodzaje i odmiany miodu, skład chemiczny i właściwości
- Miód w żywieniu i medycynie