Kliknij by skopiować
  • Oferta dotacyjna
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 70 l / ~98 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC


Urząd

W20087C
7 640,00 zł
Brutto
6 211,38 zł netto

 
Oferta Dotacyjna

Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.

Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.



Urządzenie do kremowania miodu 70 L (400V) ze sterownikiem automatycznym
Urządzenia te przeznaczone są do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.
Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej pozwala na dokładne skremowanie miodu.

Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach "praca - postój"
» praca mieszadła - 15 min
» postój mieszadła 1 h.


Prawidłowo skremowany miód posiada konsystencję zbliżoną do masła.

Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień.

Kremowanie miodu
Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.
Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.
Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut. Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø400 mm
Napęd
Elektryczny
Zasilanie
400V
Sterownik
C-01
Silnik
0,22kW 1400obr/min
Grubość blachy bębna
0,6 mm
Zawór
6/4
Wysokość bębna
660 mm
Pojemność
70 l
Grubość pokrywy
4mm
Zakres temperatur
30-55 °C
Obroty
36 obr/min
Termin realizacji zamówień
  • Wysyłka zamówienia do 3 dni roboczych pozostałe produkty
  • Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.), w celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40
    *Wysyłka paletowa realizowana jest do 5 dni roboczych
  • *Opcja ekspresowa dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna jest tylko do wybranych produktów. Szczegóły sprawdź w regulaminie

FAQ

Czym jest miód kremowany?

Miód kremowany to miód naturalny, który został jedynie poddany procesowi krystalizacji, aby uzyskać kremową, gładką konsystencję. Jest łatwiejszy do rozsmarowania i nie skapuje, co czyni go idealnym do kanapek, naleśników i innych potraw. Taki miód zyskuje coraz większą popularność wśród klientów. Szczególnie smakuje dzieciom. Sprzedawany jest najczęściej w wyższej cenie niż miód o normalnej konsystencji. Do miodu kremowanego można dodać np. liofilizowane owoce lub kakao.

1

Jak działa urządzenie do kremowania miodu?

Urządzenie do kremowania miodu miesza miód powoli i delikatnie przez dłuższy czas, co powoduje tworzenie się drobnych kryształków. Te kryształki nadają miodowi kremową konsystencję bez zmiany jego smaku lub właściwości.

0

Czy miód kremowany krystalizuje?

Tak, miód kremowany ostatecznie skrystalizuje, ale proces ten trwa znacznie dłużej niż w przypadku zwykłego miodu. Dzieje się tak, ponieważ proces kremowania tworzy drobniejsze kryształki, które wolniej się łączą.

1
Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.