Kliknij by skopiować
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC
Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC

Urządzenie do kremowania miodu 200 l / ~280 kg, 3x400V, sterownik C-01 - CLASSIC

Urządzenie to przeznaczone jest do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.

W20080C
5 930,00 zł
Brutto
4 821,14 zł netto

 
Oferta Dotacyjna

Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.

Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.



Urządzenie do kremowania miodu 200 L (400V) ze sterownikiem automatycznym

Urządzenia te przeznaczone są do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.
Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej pozwala na dokładne skremowanie miodu.

Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach "praca - postój"
» praca mieszadła - 15 min
» postój mieszadła 1 h.


Prawidłowo skremowany miód posiada konsystencję zbliżoną do masła.

Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień.

Kremowanie miodu

Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.
Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).

Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.


Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut.

Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

Linia produktu
CLASSIC LINE
Średnica bębna
Ø600 mm
Napęd
Elektryczny
Zasilanie
400V
Sterownik
C-01
Grubość blachy bębna
0,6 mm
Zawór
2
Wysokość bębna
735 mm
Pojemność
200 l
Grubość pokrywy
4mm
Zakres temperatur
N/D
Obroty
36 obr/min
Pakowanie
Paleta+Karton
Termin realizacji zamówień
  • Wysyłka zamówienia do 3 dni roboczych pozostałe produkty
  • Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.), w celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40
    *Wysyłka paletowa realizowana jest do 5 dni roboczych
  • *Opcja ekspresowa dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna jest tylko do wybranych produktów. Szczegóły sprawdź w regulaminie
Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.