• Oferta dotacyjna
Urządzenie do kremowania i osuszania miodu – 300kg (ok 215l)
Urządzenie do kremowania i osuszania miodu – 300kg (ok 215l)
Urządzenie do kremowania i osuszania miodu – 300kg (ok 215l)
Urządzenie do kremowania i osuszania miodu – 300kg (ok 215l)

Urządzenie do kremowania i osuszania miodu – 300kg (ok 215l)

Długość procesu kremowania uzależnione są od gatunku miodu, temperatury otoczenia, zawartości wody w miodzie.

>>Sprawdź terminy realizacji<<

W4021
29 450,00 zł
Brutto
23 943,09 zł netto

 

W celu złożenia zamówienia dotacyjnego prosimy o kontakt telefoniczny. Prosimy nie składać takich zamówień przez e-sklep.

 

Termin realizacji zamówień
  • Termin realizacji na produkty zlecane do produkcji np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.), uwzględnione w tabeli, dostępne TUTAJ
  • 7 dni roboczych węza
  • 2-5 dni robocze pozostałe produkty
 

Suszenie miodu wykonuje się w przypadku, gdy zawartość wody przekracza w nim 18-20%. Powodem nadmiaru wody może być zbyt wczesny zbiór lub po prostu słaba jakość miodu wynikła chociażby z dużej ilości opadów w sezonie. Wysoka zawartość wody w miodzie zmniejsza jego trwałość, przyczynia się do jego rozwarstwienia, rozwoju bakterii i fermentacji nawet w przypadku przechowywania miodu w niskiej temperaturze. Urządzenie przeznaczone jest do usuwania nadmiaru wody z miodu poprzez jej odparowanie.

Do wnętrza urządzenia doprowadzane jest ogrzane powietrze, które utrzymuje tam suchy mikroklimat, co ułatwia odparowywanie wody z miodu. Proces suszenia usprawniają zamontowane wewnątrz urządzenia obrotowe płyty. Obsługa sterownika jest łatwa i intuicyjna. Urządzenie zasilane jest prądem 230V. Miód płynny lub półpłynny należy wlewać do poziomu oznaczonego wewnątrz suszarki. Po zakończeniu procesu suszenia miód należy spuścić z urządzenia.

Jedną z funkcji prezentowanego urządzenia jest kremowanie miodu. Proces ten polega na ciągłym mieszania surowca. Jest to mechaniczne ucieranie kryształków miodu poprzez wolno obracający się wirnik z zespołem 31 talerzy zastosowanych w urządzeniu. Obracające się talerze powodują zawirowania miodu pomiędzy nimi. Ciągła kilkudniowa praca pozwala na osiągnięcie odpowiedniej konsystencji. Miód poddany takiemu procesowi przechowywany w stałej temperaturze zachowuje luźną konsystencję przez wiele miesięcy. Długość procesu kremowania uzależniona jest od gatunku miodu, temperatury otoczenia, zawartości wody w miodzie.

Dane techniczne:

• stal nierdzewna kwasoodporna
• zasilanie – 230V
• moc grzewcza: 1 200 W
• silnik – 750 W • średnica talerzy – Ø 620 mm
• ilość talerzy – 31 sztuk • obroty – do 7,2 obr/min
• wymiary : dł.1 800, szer. 1030, wys. 1270 mm
• wysokość po otwarciu klapy: 1750 mm • zawór spustowy nierdzewny 6/4”
• pojemność – 220 l ( ̴ 300 kg )
• waga – 200 kg W naszej ofercie można zakupić także dodatkową opcję do dehydratora - agregat przyspieszający proces osuszania powietrza - W4022

Do urządzeń kremujących polecamy także bardzo pojemne zbiorniki i beczki z najwyższej jakości materiałów.
Posiadamy również miodarki radialne.

Linia produktu
PREMIUM
Silnik
750W
Pojemność
220 L
Moc grzewcza
1200W / 230V
Średnica talerzy
620 mm
Obr/min
max 7,2 obr. / min
Gwarancja
2 lata
No reviews

- Zdjęcia produktów to ilustracje poglądowe i mogą czasami różnić się od rzeczywistego wyglądu przedmiotu. Nie zmienia to jednak ich podstawowych właściwości.

Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.

Używamy ciasteczek, dzięki którym strona działa poprawnie.