• Oferta dotacyjna
Urządzenie do kremowania miodu 600 l / ~840 kg,...

Urządzenie do kremowania miodu 600 l / ~840 kg, 3x400V, sterownik C-01, płaszcz grzewczy - CLASSIC


Urząd

W200890
35 800,00 zł
Brutto
29 105,69 zł netto

 
Oferta Dotacyjna

Jeżeli ubiegasz się o dotację/refundację, pamiętaj, że wszelkie płatności za zakupy (koszty podstawowe) oraz wydatki stanowiące koszty dodatkowe, wynikające z realizacji umowy o przyznaniu pomocy, dokonywane muszą być w formie bezgotówkowej (przelew bankowy, przekaz pocztowy, płatność kartą płatniczą, itp.). W ramach interwencji I.6.1-I.6.7, o których mowa w przedmiotowym Regulaminie.

Masz dodatkowe pytania w sprawie dotacji, zadzwoń na infolinię nr tel 33 875 99 40.



Urządzenia te przeznaczone są do rozpuszczenia skrystalizowanego miodu. Zastosowanie elektrycznych przewodów grzejnych, odpowiednio do tego celu dobranych i rozmieszczonych pozwala na podgrzanie zbiornika na maksymalnej jego powierzchni. Urządzenia te wyposażone są w regulator temperatury, zapobiegający przegrzaniu miodu. Zastosowanie przekładni ślimakowej w tych urządzeniach pozwala również przeprowadzać proces kremowania miodu. Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej.

Kremowanie miodu
Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary.
Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).
Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną "do smarowania", podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania.
Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut. Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. "Kremowanie" ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.

Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.

Zdjęcia produktów to ilustracje poglądowe i mogą czasami różnić się od rzeczywistego wyglądu przedmiotu. Istnieje możliwość różnic technicznych wynikających z modernizacji naszych produktów, które staramy się stale udoskonalać. Nie zmienia to jednak ich podstawowych właściwości i funkcjonalności.

Termin realizacji zamówień
  • Wysyłka zamówienia do 3 dni roboczych pozostałe produkty
  • Termin realizacji sprzętu zlecanego do produkcji np. miodarki, odstojniki, kremownice, stoły do odsklepiania itp.), w celu ustalenia terminu realizacji prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta: 33 875-99-40
    *Wysyłka paletowa realizowana jest do 5 dni roboczych
  • *Opcja ekspresowa dostawa jest dodatkowo płatna, dostępna jest tylko do wybranych produktów. Szczegóły sprawdź w regulaminie
Produkt dodany do twojej listy produktów
Produkt dodany do porównania.