Kategorie

Prezenty

Aktualnie brak prezentu
Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie


Minikomora dekrystalizacyjna – 90l

W204100

Nowy produkt

Mini komora dekrystalizacyjna 90 L.

Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli do zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Minikomorę dekrystalizacyjną 90 l polecamy do średnich pasiek.

Towar chwilowo niedostępny.

Więcej szczegółów

Produkt refundowany w ramach programu: "Wsparcia rynku produktów pszczelich w latach 2020-2022"

1 790,00 zł brutto

Zdobądź punkty lojalnościowe

Za zakup tego produktu otrzymasz 1790 punktów

Opis

Pojemność 90 L
Moc 100 W
Regulacja Temperatury 30-55 °C
Wymiar wewnętrzny(szer.xwys.xgłębokość) 380x540x340 mm
Wymiar zewnętrzny(szer.x wys. x głebokość) 550x810x440 mm
Gwarancja 2 lata

Więcej informacji

Mini komora dekrystalizacyjna 90L (W204100)

Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli do zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Minikomorę dekrystalizacyjną 90 l polecamy do  małych oraz średnich pasiek.

Wyposażona jest w element grzejny oraz wentylator, który umożliwia lepsze rozprowadzenie ciepła wewnątrz komory. Zastosowanie termoregulatora zabezpiecza przed przegrzaniem miodu.

Zalety minikomory dekrystalizacyjnej:

- zabezpieczenie przed przegrzaniem miodu

- wyjmowane półki

- mieści aż 18 słoików 900 ml

- elektroniczny sterownik

- wyświetlacz cyfrowy

- wentylator

- doskonała izolacja termiczna

- regulacja temperatury 30-55C

- małe gabaryty

- produkt polski

 

Komora dekrystalizacyjna jest bardzo przydatnym urządzeniem w każdej pasiece, z której pozyskany miód trafia do sprzedaży. Preferencje klientów od wielu lat są niezmienne i chętniej zakupują oni miód płynny niż skrystalizowany.

Minikomora umożliwia dekrystalizację miodu już rozlanego w opakowania detaliczne. Proces ten jest bezpieczny dla miodu (zabezpieczenie przed przegrzaniem) oraz dla opakowania etykiety naklejone na słoiki z miodem nie uszkodzą się.

Materiał użyty do budowy minikomory zapewnia doskonałą izolację termiczną. Ażurowe półki oraz wentylator  gwarantują optymalny obieg ciepłego powietrza.

Wyjmowane półki ułatwiają dostosowanie ich rozstawu do wysokości posiadanych opakowań oraz umożliwiają wyjęcie ich do czyszczenia wnętrza minikomory dekrystalizacyjnej.

Elektroniczny sterownik sprawia, że dekrystalizacja miodu w komorze jest prawie bezobsługowa. Jeden cykl dekrystalizacji w temperaturze 38-40C trwa ok. 36-48 godzin.

Parametry techniczne:

  • pojemność 90L
  • regulacja temperatury
    w zakresie 30°-55°C
  • wyświetlacz cyfrowy
  • moc całkowita 100W


Wymiary wewnętrzne (robocze):

  • wysokość: 540mm
    (od szyby wewnątrz w górę)
  • głębokość: 340mm
  • szerokość: 380mm

Do urządzeń dekrystalizujących polecamy filtrowania miodu bardzo dobrze sprawujące swoje zadanie, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także akcesoria do urządzeń kremujących.

Zdjęcia produktów to ilustracje poglądowe i mogą czasami różnić się od rzeczywistego wyglądu przedmiotu. Nie zmienia to jednak ich podstawowych właściwości.

Opinie

Napisz opinię

Minikomora dekrystalizacyjna – 90l

Mini komora dekrystalizacyjna 90 L.

Komora jest urządzeniem służącym do dekrystalizacji miodu, czyli do zmiany struktury miodu ze stałego (skrystalizowanego) w płynny. Minikomorę dekrystalizacyjną 90 l polecamy do średnich pasiek.

Towar chwilowo niedostępny.

PYTANIA